28

Gespot op de Reva-beurs


De Reva beurs is een informatiebeurs voor mensen met een beperking. Tal van fabrikanten en verstrekkers van hulpmiddelen, organisaties en verenigingen van personen met een handicap stellen hier hun producten, diensten en advies voor.

Voor de bezoekers is het een ideale gelegenheid om te weten te komen wat er op de markt is en om nieuwe ontwikkelingen en producten te leren kennen.

Ook als begeleider gaan  we elke keer op zoek naar nieuwigheden, hulpmiddelen, vondsten, informatie en advies die de gezinnen kunnen helpen en ook het uitproberen van hulpmiddelen hoort daar natuurlijk bij.

Zo ontdekten we dit jaar de “Cloud Cuddle”: ' Veilig slapen voor ieder kind ' : Een gemakkelijk hulpmiddel  om mee te nemen op reis, op te blazen in 3 minuten en aanpasbaar op ieder bed.

We volgden bovendien ook twee interessante lezingen.  De eerste ging over  "M-decreet en hulpmiddelen in het onderwijs / Diath" gegeven door ergotherapeut Patrick Moyson uit Sint-Lodewijk.  In een tweede lezing bracht  Annouck De Neels, ergotherapeute van het CP Referentiecentrum te Gent  een duidelijke en overzichtelijke uiteenzetting over de belangrijke voorbereidende stappen en aandachtspunten in het proces van een woningaanpassing.

Ook in het kader van de organisatie van onze Kangoeroebeurs is zo’n bezoek telkens de moeite waard. We bekijken dan  wat voor onze gezinnen een boeiend aanbod zou  zijn en hopen deze interessante nieuwigheden volgend jaar te kunnen brengen.
Meer nieuws over de volgende Kangoeroebeurs in de volgende nieuwsbrief! 


Foto's:


Deel ons: E-mail | Permalink